Dubbel aantal inbraken in december in Meise

De politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel en Meise) heeft een zware maand december achter de rug. Het aantal inbraken in de zone was dan ook nauwelijks bij te houden.

“We zijn ‘overspoeld’ geweest”, geeft korpschef Alain Meerts toe. “Vooral Meise kreeg het zwaar te verduren met 55 inbraken of ‘pogingen tot’. Dat is een verdubbeling ten opzichte van december vorig jaar.”

Vooral de tweede helft van december waren de inbrekers heel actief. “Van de 71 gepleegde feiten of ‘pogingen tot’ in de zone waren er 55 in Meise. Het ging duidelijk over één bende die telkens op dezelfde manier te werk ging. Ze probeerden vaak via terrassen binnen te raken.”

Vooral de woonwijken rond de A12 lagen in de vuurlijn. Niks nieuw aangezien de daders met de A12 een snelle vluchtroute binnen handerbereik hebben. De politiezone is dan ook bezig met de installatie van camera’s met nummerplaatherkenning aan de op- en afritten van de A12 in de drie gemeenten van de zone KLM.

De politie zet ook al een tijdje extra patrouilles in, met resultaat. Op 26 december kon een patrouille twee mogelijke daders kunnen oppakken na een wilde achtervolging op de A12. Het ging om Serviërs.

“Het onderzoek loopt wel nog in hoeverre zij kunnen gelinkt worden aan de gepleegde feiten. Het valt alleszins op dat het aantal inbraken sindsdien weer sterk is afgenomen. Ook in andere zones zijn een aantal arrestaties verricht.”

Hoelang de dubbele ploegen nog actief blijven is onduidelijk. “We zijn nu aan het bekijken wat we gaan doen de komende weken. Maar het is natuurlijk niet oneindig houdbaar op deze manier.”

Meerts roept de bewoners op om bij het zien van verdachte zaken in de zone KLM onmiddellijk het noodnummer 101 te bellen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise