Zestig inwoners willen Nederlands leren in Liedekerke

In GC Warande in Liedekerke vond onlangs een succesvolle infosessie ‘Nederlands leren’ plaats. Maar liefst zestig inwoners zijn geïnteresseerd om de taal aan te leren.

Het Agentschap Integratie en Inburgering (AgII) organiseert deze infosessies en lessen Nederlands over heel de provincie Vlaams-Brabant en speelt hiermee in op de stijgende vraag naar informatie over lessen Nederlands. Uniek aan deze sessies is dat zowel het AgII, de verschillende scholen en medewerkers van het gemeentebestuur aanwezig waren. Kandidaat-cursisten kregen alle nodige info, legden een niveautest af en konden zich meteen inschrijven in een gepaste cursus bij de scholen. 

“Wij ontvingen de mensen en maakten gebruik van het moment om hen meteen ook uit te nodigen voor de oefenmomenten op maandagochtend en dinsdagavond. Die persoonlijke aanpak werkt”, vertellen Sofie Istasse en Riet Vannyvel van dienst Samen Leven.

“We zijn heel fier op het engagement van zo veel Liedekerkenaren. Mekaar begrijpen, is de sleutel tot een succesverhaal”, zegt Rani Arys (CD&V), schepen van Onderwijs. Hans Eylenbosch (Vooruit), schepen van Integratie, vult aan: “Nieuwe inwoners de kans bieden om Nederlands te leren, daar maken wij als gemeente een prioriteit van. Het grote aantal geïnteresseerden geeft aan dat hier ook nood aan is.”

Wil jij zelf ook Nederlands leren of oefenen? Of ken je iemand die interesse heeft? Contacteer samenleven@liedekerke.be of 053 64 55 54.

Topartikels editie Ninove-Dender