Zithoekje in natuurgebied eert Karel De Bondt

In het GNOP in de Bleregemse en Domentse Broeken, aan de poel op het perceel Eylenbosch, werden zondag twee banken, een iep en een bord ingehuldigd ter ere van Karel De Bondt (77), erevoorzitter van de Affligemse milieuraad.

Karel leidde de milieuadviesraad van 1992 tot 2012. Met zijn imposante verschijning en gedegen kennis zette hij in die twintig jaar in Affligem heel wat projecten mee op de rails rond watervervuiling, groenvoorziening en milieubescherming.

Hij leerde de gemeentearbeiders hoe ze correct struiken en bomen moesten snoeien, zorgde er mee voor dat de wandelwegen werden heropend en een regelmatig onderhoud kregen en zette mee de schouders onder het beplanten van verloren stukjes openbaar domein, haagplantacties, geboortebomen en cursussen composteren.

Ook voor het GNOP was De Bondt jarenlang mee de wegbereider. Milieuschepen Bert De Roeck (N-VA) en huidig voorzitter van de milieuadviesraad Wim Van Grieken herdoopten het perceel Eylenbosch daarom officieel om tot Karel’s Corner.