Inbraakgolf in vier TARL-gemeenten

De politie Tarl kreeg het voorbije weekend flink wat oproepen voor woninginbraken. De feiten waren gespreid over de hele zone. In twaalf woningen werd effectief binnengedrongen, in acht woningen bleef het bij een poging. Uitschieter was de Kleemstraat waar zes woningen werden geviseerd. Ook afgelopen (maandag)nacht waren er inbraakfeiten in Ternat en Roosdaal.

Een overzicht:

Ternat

 • In de nacht van vorige woensdag op donderdag probeerden inbrekers vergeefs een raampje van de voordeur in een woning in de Molenstraat te forceren.
 • In de Dronkenborrestraat werd vrijdag vastgesteld dat het cilinderslot van de voordeur van een leegstaande woning werd afgebroken. De daders raakten niet binnen.
 • In de Fossebaan werd zaterdagavond een venster ingegooid van een woning. Enkel de woonkamer werd doorzocht.
 • Restaurant Het Geval Apart in de Statiestraat kreeg zaterdagnacht inbrekers over de vloer. Een zijdeur werd opengebroken. Het alarm van de zaak trad in werking. Er zijn een aantal flessen sterke drank gestolen.
 • Tussen de Weverstraat en de Assesteenweg werd zondag vastgesteld dat de omheiningdraad langs spoorlijn L50A was doorgeknipt. Er werden honderden meters kabel gestolen die nog niet waren aangesloten.
 • In de nacht van zondag op maandag waren er drie woninginbraken. In de Meidoornlaan een gaatje geboord in een raam aan de achterzijde van een woning. Toen dat niet lukte probeerden de daders hetzelfde via een raam aan de voorzijde, waar het wel lukte. Er is geld verdwenen.
 • In de Groenstraat drongen ze via een toiletraampje de woning van schepen Jef Borremans binnen. Het raampje stond op kiepstand. De bewoners werden wakker, de daders namen de vlucht met een handtas. In de Zonnebloemlaan forceerden ze de deur van de veranda. Hier werd vooral geld gestolen.
 • In de Vlierlaan en de Meidoornlaan waren er maandagnacht mislukte inbraakpogingen in woningen. In de Azalealaan raakten inbrekers op onbekende wijze wel binnen in een woning. De buit bestaat uit geld en een gsm.

Affligem

 • In de Domentveldstraat was er vrijdagavond een woninginbraak via de voordeur. Er werden juwelen en geld gestolen. Dezelfde avond was er ook een inbraak in de Bremtstraat. De daders plaatsten een ladder tegen de gevel en forceerden een slaapkamervenster op de eerste verdieping. Er zijn juwelen weg.
 • In de Groeneweg werd zaterdagavond ingebroken via een schuifraam achteraan. Het alarm trad in werking, maar de daders bleven de woning doorzoeken. Pas toen de buren thuiskwamen renden ze te voet weg.

Roosdaal

 • In de Kleemstraat probeerden dieven donderdagnacht hun slag te slaan in zes woningen. In vier huizen raakten ze niet binnen. Er werd getracht cilindersloten af te breken, de deur te forceren en gaatjes te boren. In twee huizen lukte het afbreken van het cilinderslot wel. Er zijn juwelen en geld weg.
 • In de Rotstraat was er zaterdagnacht een inbraak via een raam op de eerste verdieping. De hele woning werd doorzocht. Er werden vooral juwelen en geld gestolen.
 • Aan de Omer De Vidtslaan was er maandagnacht een inbraakpoging, maar ze was niet succesvol.

Liedekerke

 • In de Affligemsestraat werd vrijdagmiddag een laptop en een alarmpistool gestolen uit een appartement. Het is niet duidelijk hoe de dader(s) zich toegang verschafte(n).
 • In de Impegemstraat werd zaterdag vastgesteld dat vergeefs geprobeerd werd om een achterdeur open te breken.
 • In de Begijnenmeers werd zondagnacht geprobeerd om de houten deur van een leegstaande woning te forceren. Er kwam flink wat geweld bij kijken, maar de daders konden de woning niet betreden.