Landschapsideeën voor Pajottenland gebundeld

De gemeentebesturen van de zestien gemeenten die zijn aangesloten bij Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei (RL P&Z) willen de komende jaren extra inzetten op bijen en boomgaarden, holle wegen, groene begraafplaatsen en bomenbeleid.

Het voorbije jaar ging het team van RL P&Z langs bij de 16 aangesloten gemeenten om te polsen naar plannen, intenties en dromen van de nieuwe besturen.

Een heel aantal burgemeesters en schepenen verzamelde op de zolder van de Oude Pastorie in Gaasbeek, de werkplek van RL P&Z, om aan te geven rond welke natuur- en landschaps-thema’s ze prioritair willen werken.

Per thema wordt nu een project uitgewerkt om de milieudiensten van de gemeenten te ondersteunen en voorbeeldproject te realiseren.

Voor financiering wordt gekeken naar Europa, Vlaanderen, de provincie en ook naar private steun.

Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei is het grootste regionaal landschap van de Provincie Vlaams-Brabant en heeft deze gemeenten als aangesloten lid: Affligem, Beersel, Bever, Dilbeek, Drogenbos, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Genesius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.