Extra geld voor scouts Sint-Kristoffel

De Scouts Sint-Kristoffel krijgen 50.000 euro. Dat besliste het schepencollege van Aalst. De scouts, die in 2014 “dakloos” werden, kregen met steun van Stad Aalst een tijdelijk onderkomen in de Pupillen.

Een duurzame oplossing vonden de scouts met de aankoop van de voormalige directeurswoning op de site Schotte. Een gebouw waaraan echter nog heel wat werk is vooraleer er het zijn geplande Jeugdverblijfcentrum met faciliteiten voor 55 personen kan openen.

Schepen van Jeugd, Iwein De Koninck: “Normaal is de enveloppe per jeugdvereniging beperkt tot 20.000 euro, maar we willen met de Stad Aalst een signaal geven dat we veel belang hechten aan jeugdverenigingen die dat tikkeltje méér verwezenlijken. VZW Kroffel neemt initiatief en denkt ook buiten de traditionele jeugdactiviteiten.”

Het gebouw zal uiteraard plaats bieden aan scouts Sint-Kristoffel, maar het zal ook open staan voor andere jeugd- en sportverenigingen. Maar ze zetten ook in op natuurbeleving.

“Met zijn locatie aan het nieuwe sportcomplex en tussen de natuur van het Osbroek, stadspark en de Gerstjens beschikt de directeurswoning over een mooie troef en die spelen ze ook uit door actief op natuureducatie in te zetten. Met de subsidie van 50.000 euro geeft de jeugdwerking van de Stad Aalst de scouts alvast een flinke duw in de rug voor de eerste kosten die er nu zitten aan te komen: het dak, de ramen en deuren.”