Voetbaloverzicht : Asse-Zellik A bezorgt Vilvoorde kater

FC Merchtem 2000 had tegen de Ternat de schaapjes al snel op het droge. Aanvoerder Medard zorgde na acht minuten voor de 1-0, Gaudi en Eggermont legden de 3-0 ruststand vast. Net na de rust wakkerde Rons het vuur bij de bezoekers aan met de aansluitingstreffer, maar verder dan de 3-1 kwam Ternat niet. Het was de thuisploeg die via Gaudi en Van Den Broeck de kloof uitdiepten tot 5-1.

KFC Strombeek speelde 1-1 gelijk. De Buyser zette de thuisploeg op voorsprong maar Racing Jet Wavre scoorde net na de rust de gelijkmaker. FC Borght verloor met het kleinste verschil op het veld van het lager geklasseerde Crossing Schaerbeek. Liedekerke A zag zijn uitwedstrijd van zaterdagavond op Bierbeek afgelast omwille van het onbespeelbare terrein.

Rode lantaarn verrast BOKA

BOKA United liet zich in eigen huis ringeloren door hekkensluiter Beersel-Drogenbos A. De gastheren kwamen in de tweede helft vanop de strafstopstip 2-1 voor maar een strijdend Beersel-Drogenbos A boog de achterstand om in een 2-3 overwinning.  

De derby tussen KFC Meise A en Delta Londerzeel eindigde op een brilscore. SK Leeuw was geen partij voor Denderzonen Pamel en verloor met 1-4. Bij de thuisploeg incasseerde Van Isterdael 20 minuten voor tijd dubbel geel. Kester-Gooik A haakt na de 0-3 nederlaag tegen Oetingen definitief af in de titelstrijd.

Asse-Zellik A wint met dubbele cijfers

Asse-Zellik A maakte brandhout van Vilvoorde. Met de rust stond het al 5-0 na twee doelpunten van Di Consoli, Casseau, Triest en Van Den Driessche. In een overbodige tweede helft tikte Asse-Zellik A de bezoekers helemaal tureluurs en scoorden nog zes keer. Kevin No√ę zette FC Peutie op 1-0 maar Malderen lukte tien minuten voor tijd de gelijkmaker. Ploeg in vorm FC Beigem had genoeg aan twee dolle minuten voor de rust om afstand te nemen van Asse-Ter-Heide. Monsieur scoorde de 1-0 en Begyn verdubbelde een minuut later de score. Asse-Ter-Heide kwam via Demeyer terug in de wedstrijd maar FC Beigem hield stand.

Topper onbeslist

In de derbytopper tussen Mazenzele Opwijk A en leider Toekomst Relegem was het wachten tot de tweede helft voor doelpunten. De tweede in de stand kwam op 2-0 via Bert en De Vos maar verspeelde die voorsprong. Olbrechts maakte 1-2  en Van Muylder bracht de koploper in derde provinciale, dat niet kon rekenen op sterkhouder Van Den Brande, langszij.

Topartikels bij Goeiedag.be