Update: Peuters ok na spelen met speed (+ video)

Vanmorgen is drugs gevonden in een leefgroep van 12 kinderen in stedelijk kinderdagverblijf Oogappel in Aalst. De zaak is in handen van het parket van Dendermonde.

De kinderen van de leefgroep waar de drugs werd aangetroffen zijn uit voorzorg medisch onderzocht. In de loop van de namiddag konden ze het ziekenhuis gezond en wel verlaten.

Deze ochtend werd een zakje wit poeder aangetroffen in een leefgroep in kinderdagverblijf Oogappel te Aalst. De verantwoordelijke van de crèche verwittigde onmiddellijk de Lokale Politie.

Na onderzoek bleek het pakje een hoeveelheid speed te bevatten. Het parket werd ingelicht over deze feiten en arresteerde een stagiaire die werkte in de crèche.

De jongedame wordt ervan verdacht deze drugs te hebben meegebracht naar haar werk en is voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Alle 12 kinderen van de groep waarin de drugs werden aangetroffen, peuters tussen 0 en 3 jaar oud, werden overgebracht naar de twee Aalsterse ziekenhuizen.

Ze werden er uit voorzorg onderzocht om elk gezondheidsrisico ten gevolge van de eventuele blootstelling aan het zakje uit te sluiten.

De kindjes uit de andere leefgroepen kwamen nooit in de buurt van het bewuste zakje en liepen bijgevolg dan ook geen enkel risico.

De stad betreurt dit incident en heeft alle ouders van de kinderen die naar het ziekenhuis werden gebracht persoonlijk verwittigd.

Om mogelijke ongerustheid weg te nemen communiceert de stad ook zorgvuldig met de ouders van de kinderen uit andere leefgroepen van kinderdagverblijf Oogappel.

Bij het afhalen van hun kind krijgen zij een briefje mee met informatie over wat er precies gebeurd is.