Schoolinschrijvingen in Asse volgend schooljaar digitaal

In Asse stappen alle basisscholen van de drie netten voor hun inschrijvingen volgend schooljaar over op het Centraal Aanmeldingsregister (CAR), een digitaal systeem waarbij de ouders hun kind thuis via de computer kunnen aanmelden in de school van hun keuze.

De commissie Leerlingenrechten heeft het aanmeldingsdossier van de gemeente Asse, mits enkele aanpassingen, goedgekeurd voor het schooljaar 2015-2016. Een verlenging komt er pas na een evaluatie van het eerste werkjaar van de nieuwe inschrijvingsprocedure.

In Asse werden vooral de gemeentelijke basisscholen van Relegem (foto), Krokegem, Walfergem en Mollem de voorbije jaren meermaals geconfronteerd met ouders die kampeerden aan de poorten om hun kinderen in te schrijven.

Ze vreesden anders achter het net te vissen, al bleek die vrees achteraf vaak onterecht.

Informatiecampagne

De gemeente start begin november een informatiecampagne om de nieuwe digitale procedure uit te leggen. De website aanmelden.asse.be gaat begin november online en bevat een infobrochure.

Er staan ook twee infomomenten gepland op maandag 24 november in ’t Jass (Asse) en woensdag 26 november in Den Horinck (Zellik), telkens om 19.30 uur.

Alle ouders van kinderen van Asse geboren in 2013 (start kleuterklas) en 2009 (start 1ste leerjaar) worden aangeschreven om hun kind aan te melden. 

Er komt ook speciale begeleiding voor anderstalige ouders en voor ouders die thuis geen computer of internet hebben.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk