Fashionblogster ontwerpt zelf kleding

Dankzij haar blog ‘The Fashion Folio’ heeft ze maar liefst 3.690 volgers op Facebook, 2.070 op Twitter en 3.670 op Instagram. En sinds kort verkoopt schoenenwinkel Sacha een ontwerp van haar hand.

Het gaat dus hard voor de 22-jarige modeblogster Afrodite Trevlopoulos uit Meise. ‘Ooit hoop ik mijn eigen magazine op te starten.’

Afrodite Trevlopoulos startte vijf jaar geleden met het maken van haar eigen modeblog. Haar eerste versie verscheen op een blogspotaccount en luisterde naar de naam ‘Keepyourdreamsalive’, daarna veranderde de naam in ‘The Fashion Folio’.

‘Ik heb de passie van het bloggen meegekregen dankzij twee blogs die ik dagelijks op het internet bezocht. Een daarvan, StyleScrapbook van Andy Torres, volg ik nog steeds en is een inspiratiebron geworden voor mijn huidige blog. Eerst postte ik occasioneel wat berichten op mijn blog, al vrij snel gebeurde dat op dagelijkse basis’, zegt Afrodite.

Ook nu nog haalt Afrodite haar inspiratie bij andere bloggers, maar ze verslindt ook dagelijks modemagazines en zelfs een uitje naar Brussel levert haar materiaal op om over te schrijven.

‘Als ik door de winkelstraten loop, observeer ik dikwijls andere mensen. Als ik dan iets leuks zie, stap ik meteen naar de persoon in kwestie toe en vraag ik hem of haar vanwaar het kledingstuk komt. Zo ben ik ook opgevoed door mijn ouders. De meesten zien de interesse als een compliment en hun reactie is de voedingsbodem voor een nieuw artikel.’

Eigen magazine

Momenteel werkt de modeblogster in de luchthaven van Zaventem, maar in de toekomst hoopt ze het te maken in de modewereld.

‘Ik wil zeer graag grafisch ontwerpster worden van een modeblad of zelfs mijn eigen magazine hebben. Ik zou graag eerst nog verder ervaring opdoen en mij later in Amsterdam vestigen, want tijdens mijn stage bij Marie-Claire daar heb ik gemerkt dat daar echt alles mogelijk is.’

‘Momenteel verdien ik af en toe iets dankzij mijn blog, maar absoluut onvoldoende om er van te leven. Momenteel zie ik mijn blog meer als een hobby waar ik alles in kwijt wil.’

Sacha

Sinds twee weken zijn de schoenen van het ontwerp van Afrodite ook te koop in de Belgische winkels van Sacha.

‘Een dik jaar geleden kreeg ik een mail met de vraag of ik schoenen voor Sacha wilde ontwerpen. Ik mocht kiezen om een bestaand model uit te werken of om van nul te beginnen. Uiteraard koos ik voor het tweede.’

‘Het ontwerpen van de schoen had wel wat voeten in de aarde want ik zat niet geheel op dezelfde golflengte als mijn opdrachtgevers. De schoen moest voor hen ook commercieel een succes worden en daar wilde ik toen niet echt in meegaan.’

‘Uiteindelijk zijn we voor een compromis gegaan en hoe langer ik mijn eigen schoenen draag, hoe meer tevreden ik daar over ben. Er staat trouwens nog een nieuw project in de steigers, maar die primeur hou ik voor de lezers van mijn blog.’ (lacht)

De blog van Afrodite is te vinden op www.thefashionfolio.com en uiteraard op Twitter, Facebook en Instagram.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise