Dag van de Trage Weg in Nederhasselt

Gestimuleerd door het Ninoofse Leaderproject  ‘Dynamiet in de dorpen’ heeft zich vorig jaar in Nederhasselt een Leaderkern gevormd. Zo is er een samenwerking ontstaan tussen een aantal stadsdiensten, VVV  Ninove, de vzw Trage Wegen en de Leaderkern ‘NEDERHASSELT, NATUURLIJK!’.

De leden van die kern hebben de voorbije maanden op verschillende terreinen verkennende wandelingen gemaakt langsheen de vele vergeten trage wegen in hun dorp. Het meest recente actieplan sluit aan bij de Dag van de Trage Weg 2014. Het is een wandelroute geworden van 9 km. Het personeel van de stedelijke groendienst zorgde in september/oktober voor een extra onderhoudsbeurt langsheen de wandelroute. Aanpalende landbouwers  verleenden hun medewerking.  

Op zaterdag 18 oktober is iedereen welkom in Hof Ter Beke, Beekstraat 6A in Nederhasselt, om deel te nemen aan de ‘heropeningstocht’ van een aantal buurtwegen. Om 13 uur is er een informatiemoment over het tragewegenplan van het stadsbestuur Ninove en het wandelplan van ‘NEDERHASSELT, NATUURLIJK!’ , om 14 uur begint de tragewegenwandeling onder begeleiding van een VVV-gids en leden van de Leaderkern. Onderweg voorzien de organisatoren twee stopplaatsen. Het einde is voorzien rond 17 uur. De deelname is gratis.

Topartikels editie Ninove-Dender