Scholen Vilvoorde heropenen woensdag, academies blijven dicht

De Lokale Integrale Veiligheidscel (LIVC) van Vilvoorde besliste vanmiddag dat morgen, woensdag 25 november, de basis en secundaire scholen en de scholen voor volwassenenonderwijs weer open gaan. De kunstacademies blijven gesloten.

Dankzij de extra federale ondersteuning kunnen de lokale politiediensten ingaan op de vragen van de scholen om vast politietoezicht aan elke school te organiseren, ondersteund door extra patrouilles.

Alle scholen leveren een belangrijke extra inspanning om via de eigen interne organisatie de veiligheid van de leerlingen te organiseren. Daarnaast worden alle buitenschoolse activiteiten (zwemmen, turnen, excursies,…) afgeschaft. Er wordt geen voor- of naschoolse toezicht voorzien.

Alle basis- en secundaire scholen worden dus heropend. Gezien de grote diversiteit in de Vilvoordse scholen, zowel qua omvang, sluitingsuren als infrastructuur en gebouwstructuur, dienen ouders zich voor de praktische organisatie (toegang, openingsuren,…) te richten tot de communicatiekanalen van de scholen zelf.

Het Centrum voor Basiseducatie en het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) openen woensdag eveneens opnieuw de deuren.

De scholen blijven wel gesloten voor verenigingen die de komende dagen activiteiten hebben gepland in schoollokalen.

Ook de twee kunstacademies Рde stedelijke academie voor muziek, woord en dans en de Portaelsschool voor Beeldende Kunsten Рblijven nog de hele week dicht.

De woensdagmarkt van 25 november gaat, zoals al eerder beslist, niet door.

Grote evenementen die veel publiek aantrekken, worden stuk per stuk ge√ęvalueerd. Kleinere evenementen kunnen gewoon doorgaan.
Met alle vragen, twijfels, bedenkingen kan u steeds terecht bij evenement@pzvima.be.

Het stadsbestuur wil uitdrukkelijk de schooldirecties bedanken die in moeilijke omstandigheden constructief mee hebben nagedacht over het organiseren van de maximale veiligheid voor de leerlingen en leerkrachten in de scholen.