Stille optocht tegen haat

Een honderdtal Ninovieters reageerde op de oproep van de jeugdraad Ninove om op zondagnamiddag 22 november mee te stappen in een stille manifestatie tegen haat.

Samen met de verschillende gemeenschappen, jong en oud, en al wie zich betrokken voelt, wilden de organisatoren een sterke boodschap uitzenden door met zoveel mogelijk mensen een warme optocht te houden voor verbondenheid en solidariteit, hun medeleven uiten aan alle onschuldige slachtoffers in de recente terreuraanslagen, in het bijzonder in Frankrijk, Nigeria, Egypte, Irak, Libanon, Kenia en Kameroen, en steun betuigen aan al wie vlucht voor oorlog en onrecht.

De stille optocht vertrok aan de Plomblom en eindigde op de binnenkoer van het oud stadhuis. Daar konden de deelnemers een kaarsje achterlaten en napraten bij een warm drankje en een hapje.

Topartikels editie Ninove-Dender