VIDEO: Politie verspreidt beelden doodrijder Vilvoorde

Het parket van Halle-Vilvoorde lanceert een opsporingsbericht voor het voertuig en de bestuurder die woensdagochtend in Vilvoorde de 12-jarige Merel De Prins aanreed. Het meisje overleed gisteravond aan haar verwondingen.

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Jan Frans Willemsstraat met de Radiatorenstraat in Vilvoorde. De bestuurder van het voertuig pleegde vluchtmisdrijf.

Uit het onderzoek van de lokale politie blijkt dat er sprake is van een BMW serie 5 type GT van blauwe kleur met nummerplaat 1 KAP 484. Op het ogenblik van de feiten zat enkel de bestuurder in het voertuig. De bestuurder zou volgens het parket een van die twee personen zijn.

Wie weet waar die mensen verblijven of weet waar het voertuig zich bevindt, neemt contact op met de politie via het gratis nummer 0800 30 300.

Update 30 oktober 11.30 uur: Volgens het parket staat het vast dat de genaamde M.A., een 21-jarige man uit Schaarbeek, wiens foto (links) gisterenavond via een opsporingsbericht werd verspreid, de bestuurder was. De betrokkene noch het voertuig werden op heden aangetroffen maar de zoekactie gaat onverminderd voort. Parket en politie ontkennen ook formeel een bericht in Het Laatste Nieuws vandaag dat er zou ‘onderhandeld’ worden over een overgave.