Vilvoordenaar brengt nieuwe boek De Barmhartigen

Koen Van Wichelen (° 1966) uit Vilvoorde is met De Barmhartigen aan zijn tweede roman toe. Een merkwaardig en meeslepend boek waarin hij probeert met het verschrikkelijke levenseinde van zijn vader in het reine te komen. ‘Ik wilde mijn vader postuum een stem geven. Hopelijk kan mijn boek een paar families inspireren om euthanasie bespreekbaar te maken.’

De Barmhartigen is eigenlijk een dubbelrroman of een boek-in-boekverhaal waarin je niet alleen het verhaal van David Sores, over het levenseinde van diens vader, te lezen krijgt maar ook de ontstaansgeschiedenis van dit boek. David Sores is tegelijk het hoofdpersonage van het eerste boek en de auteur van het tweede boek. Het klinkt ingewikkelder dan het in feite is.

David Sores is een werkloze veertigers, een copywriter die zijn beste jaren gehad heeft. Zijn midlifecrisis en zijn bijhorend drankprobleem weet hij uiteindelijk te overwinnen door een boek over zijn vader te schrijven. Hoe het boek een bestseller wordt en wat er precies in beschreven wordt, dat moet u zelf ontdekken.

Koen Van Wichelen is tijdschriftenuitgever (Grande, Grande Frankrijk, Grande Italië en Passie voor Voetbal), schreef verhalen ‘Pleidooi voor een warmere samenleving en andere beslommeringen’ (2012) en debuteerde in 2013 met de roman ‘Krokodillentranen’. Zijn nieuwste roman ‘DE barmhartigen’ is een meeslepende pageturner, een verhaal dat je van de eerste bladzijde tot de laatste in zijn greep houdt.

De barmhartigen – ISBN 9789022329948 – € 21,99 – 454 blz. – paperback – Een uitgave van Manteau