Brandweer Zone West-Brabant gaat staken

Het sociaal overleg in het kader van de brandweerhervorming in de zone West-Brabant is mislukt en de bonden van brandweerlui hebben een stakingsaanzegging ingediend. Voorzitter Hans Bonte (sp.a) betreurt deze stap en zegt: ‘Medewerkers van veiligheidsdiensten zouden twee keer moeten nadenken vooraleer personeel en burger in onzekerheid te brengen’

Op 1 januari moet de brandweerhervorming rond zijn en treden de nieuwe zones in werking. In de zone West-Brabant worden de korpsen van Londerzeel, Opwijk, Asse, Halle, Lennik, Zaventem en Vilvoorde ondergebracht. Voor een aantal gemeentes betekent dit een forse stijging voor de kosten van de brandweer. Zij overwegen een beroepsprocedure bij de minister van binnenlandse zaken.

Tijdens het sociaal overleg werd geen overeenstemming bereikt over de werktijden en de hiermee gepaard gaande vergoedingen. Het was vooral de liberale bond VSOA die de kat de bel aanbond, het overleg verliet en een stakingsaanzegging indiende. Intussen hebben ook de andere bonden zich bij die stakingsaanzegging aangesloten.

Topartikels bij Goeiedag.be