Handelaarsvereniging Be Local Ternat neemt doorstart

De handelaarsvereniging Be Local Ternat maakt een doorstart nu er een nieuw bestuur werd verkozen. “We willen de inwoners bewust maken van het gevarieerde aanbod dat Ternat te bieden heeft.”

Eind 2023 sloegen Manon Coenjaarts (La Vie en Rose), Jonathan Goetvinck (SANO Livin’) en Kristien Lindemans (OHNE Ternat) de handen in elkaar en vormden ze het nieuwe bestuur van handelaarsvereniging Be Local Ternat. Het kernteam heeft zo, ietwat symbolisch, een bestuurslid in elk van de drie deelgemeenten. 

“We vonden elkaar in onze passie voor het ondernemen en de liefde voor lokaal. Duurzame en persoonlijke klantrelaties voor het leven, daar schuilt de kracht van onze lokale handelaars. Met een duidelijke visie willen we ons samen inzetten voor een bloeiende lokale economie, het organiseren van evenementen en het stimuleren van samenwerking tussen handelaars. Be Local als kwaliteitslabel voor Ternatse Trots, daar gaan we voor.”

De handelaarsvereniging wil de krachten bundelen met het gemeentebestuur om zo de inwoners bewust te maken van het gevarieerde aanbod dat Ternat te bieden heeft.  “Wambeek, Lombeek en Ternat barsten van de lokale schatten. Van gezellige boetiekjes en ambachtelijke winkels over smaakvolle restaurants en traiteurs tot een scala aan dienstverleners, je vindt het allemaal in onze eigen gemeente.”

“Met onze vzw willen we lokaal winkelen promoten bij de inwoners van Groot-Ternat en de vele bedrijven en organisaties die hier gevestigd zijn. Woon, werk en koop lokaal! Zo stimuleren we niet alleen de economische groei, dankzij al die kleine zelfstandigen versterken we ook de sociale cohesie. Uiteraard willen we daarnaast ook volop inzetten op het verstevigen van de banden tussen de lokale ondernemers onderling.”

Ondernemers die deel willen uitmaken van Be Local, vinden alle info op de website www.belocal-ternat.be

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland