Rode Kruis Asse-Ternat zet bloeddonoren in de bloemen

In ‘t Jass in Asse verzamelden leden van het Rode Kruis Asse-Ternat voor de huldiging van de bloeddonoren. Sommigen onder hen gaven al meer dan honderd keer bloed en het Rode Kruis hoopt dat jongeren hun goede voorbeeld zullen volgen.

Het was door de coronaperiode al even geleden dat het Rode Kruis Asse-Ternat de bloeddonoren nog eens kon bedanken met een huldiging en een receptie. De afdeling werd opgericht na het ter ziele gaan van de bloeiende afdeling Ternat. Het kwam tot een fusie met de naburige afdeling in Asse en dat resulteerde in de huidige afdeling Asse-Ternat. 

Door deze fusie zijn er momenteel vier collecteplaatsen waar de bloeddonoren terecht kunnen om om de drie maanden hun zakje bloed te komen doneren. In Ternat kunnen ze terecht in het Parochiehuis van Ternat, in de Katharinakring van Sint-Katharina-Lombeek en de parochiezaal in Wambeek. In Asse wordt er eenmaal per drie maand verzameld op de Asphaltcosite in de zaal ‘t Jass.

Het was ook in die zaal waar de bloeddonoren in de bloemen werden gezet. “Vanavond worden er brevetten/diploma’s uitgereikt aan donoren met aanzienlijke giften”, zegt Monique Van der Eecken, verantwoordelijke bloed voor de afdeling Asse-Ternat. “Oké, het zijn geen bachelor- of masterdiploma’s. In onze ogen zijn ze meer waard. Het is een bewijs van menslievendheid, met jouw zakje bloed heb je waarschijnlijk al een leven gered. Dus daarvoor een dikke dankuwel.”

Zo gaven enkele donoren al meer dan honderd keer bloed. Johan De Wever zit zelfs al aan 125 bloedgiften. De afdeling hoopt dat vooral jongeren hun weg beginnen vinden naar de afdeling in Asse en Ternat.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk