Veilige fietspaden op komst in centrum van Merchtem

Is het goed nieuws of toch weer niet? Er komt een halve kilometer aan nieuw fietspad langs de Wolvertemsesteenweg, maar het is nog niet voor meteen!

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant de aanleg van brede fietspaden op de N211 in Merchtem. Over een afstand van 500 meter zullen de fietspaden vanaf de Bleukenweg, aan de Total in het centrum van Merchtem, tot aan Drijpikkel vernieuwd worden. Vandaag moeten voetgangers en fietsers hier in beide richtingen gebruikmaken van een smal voet- en fietspad in klinkers.

Alvorens het fietspad aan te pakken zullen alle nutsvoorzieningen in deze zone vernieuwd en verplaatst worden, waardoor de leidingen onder het nieuwe voetpad komen te liggen. 

De rijweg wordt smaller gemaakt en de parkeerplaatsen op de weg verdwijnen. Zodoende komt er in beide richtingen 30 centimeter extra vrij voor veilige fietspaden van 1,50 meter breed. Om het comfort te verhogen krijgt het nieuwe fietspad een asfaltlaag. 

De nieuwe voetpaden van 1 meter breed worden door de gemeente Merchtem opnieuw aangelegd in klinkers. De nutsmaatschappijen maken van deze werken gebruik om al hun leidingen ondergronds opnieuw aan te leggen.

Voor dat de wegenwerken starten, worden eerst de nutsvoorzieningen vernieuwd en verplaatst. De nutswerken staan gepland in de tweede helft van oktober 2024. Pas daarna kunnen de fietspaden aangepast worden. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk