Geen PFAS-verontreiniging vastgesteld op Maerschalkbos te Peizegem!

De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) heeft recent een beschrijvend bodemonderzoek (BBO) ontvangen voor de mogelijke bodemverontreiniging met PFAS ontstaan ter hoogte van het Maerschalkbos tussen de Groenstraat en Leireken.

Het resultaat van het onderzoek is dat er geen verdere maatregelen nodig zijn. Er is geen aanwijzing op een ernstige verontreiniging met PFAS in de bodem of in het grondwater. Daardoor is er geen risico op herhaaldelijke blootstelling voor omwonenden. Bijgevolg zijn de eerder geadviseerde no regret-maatregelen niet meer van toepassing.

Daarom zijn er geen maatregelen of verdere bodemonderzoeken nodig. De mensen die wonen in dit gebied, ontvingen een bewonersbrief met meer informatie. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk