Patrick en Dunja zijn de nieuwe uitbaters van café Den Dries

Sinds kort kan je opnieuw binnen stappen in café Den Dries in de Meersstraat in Sint-Katherina-Lombeek. De nieuwe uitbaters Patrick Conters en zijn vrouw Dunja Devos realiseren hiermee hun droom.

In mei 2023 trok Carla Eylenbosch, de voormalige bazin van café Den Dries, de deuren achter zich dicht en ging met pensioen. Echt lang heeft het café dus niet leeg gestaan. Maar wie er nu opnieuw binnen stapt, zal vaststellen dat het interieur enorm veranderd is. En dat is te danken aan de nieuwe uitbaters Patrick Conters (60) en zijn vrouw Dunja Devos (40).

Begin februari openden zij de deuren van cafĂ© Den Dries opnieuw. “Hiermee maken we onze droom waar”, zegt Patrick tussen de koffie en de pinten door. Hoewel Dunja al de nodige horeca ervaring heeft, is het voor Patrick allemaal nieuw. Hij was eerder al aankoop- en verkoopsdirecteur bij Krefel en was de laatste jaren CEO bij bouwfirma De Doncker. “De bruine kroegen verdwijnen overal bij gebrek aan opvolging. Maar we merken dat er wel nog veel vraag naar is naar zulke cafĂ©s. En wij zijn de twee gekken die het nog willen doen”, lacht Patrick.

“Maar ik heb altijd gezegd dat voor ik met pensioen zou gaan, ik nog graag een volkscafĂ© wou openhouden samen met Dunja. En met Den Dries maken we deze droom waar. We zijn hier vertrokken voor een zestal jaar en misschien zelfs langer.” Patrick en Dunja waren al ruim twee jaar aan het rondkijken naar een geschikt cafĂ© in de regio om hun levensdroom in waar te maken. “En Den Dries was nog zo’n oud, tof volkscafĂ© met een jarenlange geschiedenis. Toen de vorige uitbaatster Carla er in mei mee stopte, was de zaak snel beklonken.”

Patrick en Dunja lieten wel eerst het interieur nog volledig opfrissen. Zo kwam er een goede muziekinstallatie en een grote TV bij. “We gaan er hier geen danscafĂ© van maken. Maar het is wel de bedoeling dat we de koers of de voetbal kunnen uitzenden. Maar we blijven echt een volkscafĂ© waar iedereen rustig kan genieten van een koffie of een pintje. In de zomer gaan we ook ons terras nog aanpakken en willen we regelmatig eens een evenement organiseren zoals een petanquetornooi.”

Het café is open van 10 uur tot minstens 21.30 uur, gesloten op woensdag en donderdag.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland