CD&V- Volks Ternat gaat onder nieuwe naam Volks “van het volk & voor het volk” naar de kiezer

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 heeft CD&V en Volks Ternat de beslissing genomen om zich aan de kiezer te presenteren als #volks, gehuld in de betekenisvolle slogan ‘van het volk & voor het volk’.

Voorzitter Guy Hendrickx verduidelijkt: “De naam #volks symboliseert uitstekend waar onze mandatarissen voor staan. Ze zijn consequent in groten getale aanwezig op zowel grootschalige als intieme evenementen in alle deelgemeenten en wijken van Ternat. Daarbij hebben ze altijd een luisterend oor voor de grote en kleine zorgen van de Ternattenaar en streven ze ernaar hier zo goed mogelijk aan tegemoet te komen.”

Burgemeester Vanderhasselt voegt hieraan toe: “Voor mij omvat de naam #volks de lading volledig. Ik wil echter benadrukken dat het niet de bedoeling is om de banden met CD&V nationaal te verbreken. Ook in de komende jaren zullen wij advies kunnen blijven inwinnen bij het nationale en regionale CD&V-netwerk. Bovendien staat het de kandidaten vrij om tijdens de campagne al dan niet de nadruk te leggen op hun cd&v-profiel.”

Voorzitter Guy Hendrickx benadrukt verder: “De keuze om onze partij om te dopen tot ‘#volks’ is dus een uiterst positieve stap. In oktober streven wij ernaar elke inwoner van onze prachtige gemeente aan te spreken en te overtuigen, ongeacht hun bovenlokale politieke voorkeur.”

De partij heeft niet alleen koerswijziging aangekondigd, maar heeft tevens de namen van vier nieuwe kandidaten bekendgemaakt: Lesley De Schepper, Agnes Delcourt, Mario Van Cauwenbergh en Kevin Coppens.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland