Slagboom aan parking huisartsenwachtpost Noord – West Brabant

De gemeente heeft een slagboom geplaatst op de parking van de huisartsenwachtpost in de M. Sacréstraat te Merchtem. Op weekdagen is de parking vrij toegankelijk, maar tijdens de openingsuren van de post wordt de slagboom gesloten.

Tijdens de openingsuren van vrijdagavond 18 uur tot maandagochtend 8 uur en op wettelijke feestdagen van de avond vóór de feestdag om 18 uur, tot de ochtend ná de feestdag om 8 uur is de slagboom gesloten.

Patiënten van de huisartsenwachtpost ontvangen een jeton na hun bezoek aan de wachtpost. Met deze jeton kunnen ze de parking verlaten.

Het succes van de huisartsenwachtpost is groot. Dat is niet verwonderlijk want de post is verantwoordelijk voor een gebied in een straal van 20 km! De parking naast het gebouw is een must voor de goede werking er van. De parkeerdruk in de M. Sacréstraat is ook zeer hoog is en daarom kiest het gemeentebestuur voor deze oplossing. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be