N-VA en VLD samen in kartel naar de kiezer in Ternat

In Ternat gaan N-VA en Open VLD samen in kartel naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024. De twee oppositiepartijen willen de krachten bundelen om meerderheid in Ternat te breken.

Ternat wordt momenteel bestuurd door CD&V en Voor Ternat. “N-VA en Open VLD zijn beleidspartijen,” stelt Jurgen Depoorter, afdelingsvoorzitter van N-VA. “Naast onze verschillen, zijn er vooral veel raakvlakken en gedeelde ambities voor onze mooie gemeente Ternat. Daarvoor moeten wij de huidige meerderheid breken.” Volgens Depoorter is de samenwerking met Open VLD een berekende zet: “Grote partijen en kartels worden bevoordeeld in het nieuwe systeem. Maar dit is meer dan een berekende zet. De mayonaise tussen N-VA en Open VLD pakte bijna vanzelf en de puzzelstukjes vielen in elkaar.”

“We gaan er alles aan doen om de kiezer te overtuigen om ons een sterk mandaat te geven,” vervolgt de lokale voorzitter van Open VLD Steve Convents. “Onze grootste bekommernis is om onze gemeente leefbaar te houden.”

Wie waar op de kartellijst staat, is nog niet duidelijk. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zullen de twee huidige fracties vaker gezamenlijke initiatieven lanceren en dezelfde standpunten innemen.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland