Calisthenicstoestellen aan sportcentrum Puls

De nieuwe installatie aan Puls is een samenstelling van zogenaamde calisthenicstoestellen. Met behulp van barren en stangen train je kracht en conditie met je eigen gewicht. Deze ‘urban sport’ spreekt vooral jongeren aan, maar is geschikt voor iedereen op elke niveau. Je kan het je immers zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Wil je meer leren over je de toestellen kan gebruiken? Dan kan je deelnemen aan de lessenreeks Start tot Calisthenics. Die gaan elke woensdag van 19 april tot 17 mei door, telkens van 17 uur tot 18 uur. Deelnemen kost 50 euro voor vijf lessen en inschrijven kan via ternat.ticketgang.eu.

“Sinds corona is het meer dan ooit duidelijk: kwalitatieve buitensportinfrastructuur in eigen buurt is goud waard”, zegt Sportschepen Ines Swaelens. “Samen buiten sporten zorgt voor fittere en gezondere burgers, voor meer sociale cohesie, voor meer welzijn en dus voor tevredener Ternattenaren. We zijn dan ook enorm fier dat we dit outdoor fitnesspark bij de start van de lente en het goede weer kunnen openstellen voor alle inwoners. Er was in onze gemeente een grote vraag naar buitensporten en de installatie van infrastructuur werd dan ook opgenomen in onze meerjarenplanning. De ontwikkeling kwam tot stand met steun van de Vlaamse Sportspurt. Hierdoor konden we intekenen op een groepsaankoop via de Vlaamse Regering.”

In de toekomst volgen er nog kwalitatieve cardiotoestellen, zoals een toegankelijke arm- en citybike en zal de zone rond de toestellen vergroend worden zodat het er nog aantrekkelijker en aangenamer wordt om te sporten.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland