ToneelTijlTernat speelt komedie Ja ja maar nee nee

Nog maar enkele maanden geleden stonden de Tijlers met Helden al in openlucht toneel te spelen in Kasteel Kruikenburg, maar nu komen ze écht terug thuis. Na een lange coronaperiode zonder optie tot cultuur staan ze weer op het podium van hun thuishaven CC De Ploter in Ternat. En ze kunnen al niet wachten om weer publiek te mogen ontvangen bij hun rasechte komedie Ja ja maar nee nee.

In Ja ja maar nee nee kijk je mee achter de schermen van een flatgebouw. Wat eerst herkenbare burenpraatjes lijken te zijn, worden al snel gesprekken die je wenkbrauwen doen fronsen of je stiekem doen gniffelen. Want je komt in dit gebouw nogal wat volk tegen. Elke inwoner met een hoop eigenaardigheden en sowieso altijd een mening klaar. Nieuwe huurster of mensen die er al jaren wonen, iedereen wordt op de korrel genomen. Iedereen doet zo hard zijn best om normaal te zijn, maar kan er iemand eigenlijk zeggen wat normaal is?

En niet alleen de personages zijn niet normaal, ook de omstandigheden waarin gespeeld wordt. Zoals de huidige maatregelen het voorschrijven, wordt elke voorstelling van Ja ja maar nee nee  een covid safe event. Dat wil zeggen dat elke bezoeker een covid safe ticket moet kunnen voorleggen. Rondlopen doe je binnen en in de bar met een mondmasker aan. Eens je zit, mag het uit voor wie dat wil. Gelukkig mag de Tijlbar ook open en kan je daar terecht voor een drankje en een hapje voor en na de voorstelling en tijdens de pauze.

ToneelTijlTernat speelt Ja ja maar nee nee op vrijdag 26 en zaterdag 27 november en ook op vrijdag 3 en zaterdag 4 december. De regie voor deze productie ligt in handen van Mareille Labohm. De voorstelling start telkens om 20 uur in CC De Ploter en gaat door volgens de geldige coronamaatregelen. Tickets kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar aan de balie van CC De Ploter of op www.ccdeploter.be.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland