Digitale geschenkbon moet lokaal winkelen promoten in Asse

Om het lokale winkelen te promoten en de ondernemers te ondersteunen vervangt de gemeente Asse de oude analoge geschenkbonnen door een ‘verrassende’ digitale geschenkbon.

Voortaan kan je een geschenkbon online bestellen én betalen. Afdrukken is niet nodig. Dankzij de unieke QR-code kan je de bon digitaal bewaren. Laat je code bij een deelnemende handelaar scannen vanaf je smartphone en betaal zo jouw aankoop of toon de afgedrukte bon.

De geschenkbon is te koop in de shop op www.assesegeschenkbon.be. Je kan hem ook aankopen in het gemeentehuis en in het Cultureel Centrum van Asse.

Je kan kiezen tussen geschenkbonnen van 5, 15, 25, 50 of 100 euro of een combinatie hiervan om tot het gewenste bedrag te komen. De geschenkbonnen zijn steeds één jaar geldig vanaf de dag van de aankoop.

Voordelen als klant

  • geschenk vergeten te kopen of geen tijd om te winkelen, print nog snel een bon bij je thuis;
  • je hoeft niet in 1 keer het bedrag van de bon te spenderen;
  • je kan de bon bij een groot aantal lokale handelaars gebruiken;
  • afdrukken mag, maar is niet nodig. Je hebt enkel je smartphone nodig;
  • via de website kan je snel en handig controleren welke waarde er nog op de geschenkbon staat.

Weet je niet goed wat je voor vrienden of familie moet kopen, dan is de geschenkbon het ideale geschenk voor onder de kerstboom. Bovendien steun je de lokale handelaars.

Handelaars

Handelaars die de geschenkbon willen aanvaarden, kunnen dit doen door zich in te schrijven via de website. Want ook voor hen heeft dit enkel voordelen:

  • minder administratieve rompslomp en dus sneller ontvangst van tegoeden;
  • kleinere bedragen aanvaarden;
  • je sluit je aan bij een breder netwerk waarrond de nodige promotie wordt gevoerd.

Wat met de oude geschenkbonnen?

De handelaars aanvaarden nog geruime tijd de oude geschenkbonnen. Beschik je over beiden, spendeer dan eerst je oude geschenkbonnen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk