Statiekermis Ternat verhuist naar Markt

Ternattenaren hebben er lang op moeten wachten, maar er wordt eindelijk nog eens gefeest in Ternat. Nu de coronacijfers gestaag dalen, is er opnieuw ruimte voor plezier en gezellig samenzijn. Van 9 tot 12 juli kunnen inwoners zich uitleven op de Statiekermis, die voor de gelegenheid naar de Markt van Ternat verhuist. Zondag krijgt de kermis nog een extra elan met de 11 juli-viering.

“Met de verschillende coronaregels bleek het heel moeilijk om de kermis te organiseren op het stationsplein”, verduidelijkt schepen van feestelijkheden Christiane Servranckx. “Zo willen we werken met één in- en uitgang. Aan het station is er ook geen enkel café meer. Daarom hebben we beslist dit jaar de kermis te organiseren op de Markt van Ternat. Op het rechthoekige gedeelte van de Markt zal de kinderkermis doorgaan onder veilige omstandigheden. Elk bezoekend kind krijgt 2 gratis jetons ter waarde van 6 euro. Op de driehoek staan er voedselkramen en een autoscooter.”

Door de kermis op de Markt te laten doorgaan wil het gemeentebestuur de lokale handelaars ook een duwtje in de rug geven. Dankzij de komst van het kermispubliek zullen de terrasjes alvast goed draaien.

De opening van de kermis vindt plaats op vrijdag 9 juli om 19u met het optreden van een jazzband. Zaterdag 10 en zondag 11 juli opent de kermis om 14u, maandag 12 juli om 15u30. Er zijn geen omleidingen voorzien, het verkeer kan normaal passeren. De parkeerplaatsen rond de rechthoek van de Markt blijven ter beschikking voor de klanten van de handelszaken.

Op zondag 11 juli wordt in Ternat ook de Vlaamse feestdag gevierd. Schepen van Vlaams karakter Gunter Desmet: “De Vlaamse feestdag vindt dit jaar plaats in een uniek kader, namelijk op de binnenkoer van het Kasteel van Kruikenburg. Alleen daarom is het al de moeite om langs te komen. Er zijn bovendien gunstige weersvooruitzichten. We starten om 16u, zodat iedereen die dat wenst de finale van het Europees Kampioenschap nog kan volgen.” Er zijn 150 plaatsen voorzien. Er zijn nog gratis tickets beschikbaar via www.ccdeploter.be.

De 11 juli-viering start om 16u met een korte toespraak. Om 16u30 treedt Jeroen Van Halen op en om 18u Amaryllis Temmerman en Sabien Tiels.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland