Elke donderdagavond FielFestival

Na een veel te lange pauze mag de cultuursector hervatten. Dat hoef je geen twee keer te zeggen! Kleinschalig én volledig conform de geldende coronamaatregelen organiseren we samen met de Kunstenacademie, Musicalia, de Jeugdraad en ’t Smiske deze zomer het FielFestival.

Elke donderdagavond in juli en augustus

Ons gloednieuwe festivalletje brengt elke donderdagavond van juli en augustus gratis concerten en theater in de achtertuin van het Cultuurcentrum in Asse. Het voorprogramma speelt zich af op het leesterras van de bib, waar Musicalia prachtige monologen brengt in een intieme setting. Muzikante Stien Bovijn is gastvrouw van dienst.

PROGRAMMA (ENKEL TOEGANG NA RESERVATIE VIA WWW. CCASSE vanaf 15 juni.)

DO 1 juli FRANK VANDER LINDEN solo –  akoestisch optreden in kader van Vlaanderen Feest

DO 8 juli HET NEDERLANDSTALIGE LIED –  leerlingen Kunstenacademie en Assenaren met Lennart Van Praet (piano) en Eva Mertens (zangcoach), in kader van Vlaanderen Feest

DO 15 juli: theatervoorstelling ‘De zeven zusters en de Poel’ – KARLIJN SILLEGHEM en JOS DECORDIER

DO 22 juli: saxofonist JAN EGGERMONT brengt met vrienden/ topmuzikanten een mengeling van jazz, soul, funk en hip-hop, improvisatie en bekende nummers

DO 29 juli: KATRIEN VERFAILLIE– privéconcert voor de Zorg, enkel op uitnodiging

DO 5 augustus: dubbelconcert: LAELE met Ella Vermeir (zang)en Mirek Coutigny (piano) / SIMON CORNELIS singer-song writer

Do 12 augustus: BUMP EN STIEN BOVIJN in 1 act.

Patrick Dhoey en Dirk Miers van BUMP gaan er normaal stevig tegenaan met meezingers en dansplaten. Met Stien Bovijn erbij wordt het minstens even gezellig. Ze voorziet voor de gelegenheid enkele covers van een eigen stempel. Pianiste Nina Lafleur zorgt voor de frisse toetsen. Verwacht je aan Belgische en internationale klassiekers van alle tijden met een warme twist.

Do 19 augustus: ZOMERAVOND van en door de jeugd. Meer info volgt.

Zaterdag 21 en zondag 22 augustus: CINEMA MALFAIT, een film- en theaterproject van Circus Ronaldo  / zie FielFestival Extra

Do 26 augustus: ZOMERBAND met de leerkrachten Pop en Jazz Kunstenacademie Asse. Lennart Van Praet (piano), Jeroen Capens (sax), -Ruben De Maesschalck (Bas), Seppe Dyck (gitaar) en  Eva Mertens (zang) maken er een zomerse, swingende en gezellige cocktail van.

28, 29 en 30 augustus en 3, 4,5 en 6 september: ‘Hoerenleed’ door Vrij en Blij / zie FielFestival Extra

FIELFESTIVAL EXTRA

ZA 21 en ZO 22 augustus

Cinema Malfait

Circus Ronaldo en Gust Van den Berghe

Vanaf 12 jaar

De Ronaldo-familie bouwde een oude vrachtwagen om tot pop-up filmzaal. Aanleiding daarvoor is de film ‘Wees blij dat het regent’ van Gust Van den Berghe, waar Danny Ronaldo in meespeelt.

In plaats van slechts tijdelijk in de filmzalen te spelen, trekt de film in deze speciaal gebouwde filmbarak rond, zoals Circus Ronaldo het al generaties lang doet.

Maar er is méér! Het publiek maakt kennis met César Malfait (Creemers), de circusdirecteur. Dat louche personage zal jou op het verkeerde been zetten, nog voor de film begint…

Een mooi project op de grens tussen circus, film en performance waarbij realiteit en fictie zich met elkaar vermengen.

In deze film spelen ook toppers als Bruno Vanden Broucke, Jan Bijvoet (Van vlees en bloed, The Broken Circle Breakdown, Peaky Blinders), Willeke Van Ammelrooy (één van de belangrijkste filmsterren in Nederland) en Karel Creemers (Circus Ronaldo) mee.

Parking CC Asse

Opgelet:  voor dit binnen-project hanteren we de geldende  Corona-maatregelen: afstand tussen stoelen, vrije rijen, mondmasker.

Tickets: www.ccasse.be

Kassa: €15,  VVK: €13,  ABO +21: €11, ABO -21: €10

28, 29 en 30 augustus en 3, 4,5 en 6 september

Hoerenleed – Vrij en Blij

Maak kennis met deze dames hun grote pleziertjes en kleine verdrietjes.

“Hoerenleed” van Jan Christiaens is een tragikomedie over twee straatmadelieven. Jenny is een hoer op haar “retour” en Emmy een hoer “pour l’amour”. Zoals het een echte hoer past, hebben ze beiden het hart op de tong.

Elk aan hun kant van het trottoir is de jaloezie tastbaar en hunkeren ze in hun eenzaamheid naar geborgenheid en warmte.

‘Hoerenleed’  laat je lachen met de vele fait-divers over het oudste beroep ter wereld.

Spel: Vera Spinnoy en Marleen Wynant.

Muzikale begeleiding: Robin van den Bossche.

Regie: Chris Rosiers.

Speeldata: za 28 augustus, zo 29 augustus, ma 30 augustus, vrij 3 september, za 4 september, zo 5 sept en ma 6 september, telkens om 20.30 uur. (deuren: 20.00 uur)

Binnentuin Oud Gasthuis

Tickets: 10 euro – vrijenblijasse@hotmail.com.

Reserveren is verplicht (net als alle andere donderdagavonden). Wees zeker van je plek en reserveer een plaatsje op een stoel/zitbank of op een picknickdekentje via de ticketshop van CC Asse.

Ook voor het voorprogramma moet je hier reserveren.

Locatie

In de tuin van het Cultuurcentrum – Huinegem 4, Asse

  • Voorprogramma: 19.45 uur – toegang via de bib
  • Concert: 20.30 uur – toegang tuin: 20.00 uur
Topartikels bij Goeiedag.be