Peiling Ternat: veel coalities zijn mogelijk

Op basis van onze resultaten krijgen we volgende zetelverdeling: CD&V-VOLKS 8 (-), VOOR TERNAT 7, N-VA 5 (+1), sp.a-Groen 3 (+2) en Open VLD 2. Op basis van onze resultaten wordt CD&V-Volks na het verdwijnen van de LVB de grootste partij in Ternat.  Maar in het aantal zetels geeft dit een ander beeld. De laatst toe te kennen zetel heeft de uitslag immers sterk beïnvloed. Deze zetel ging nipt naar VOOR TERNAT. Als deze niet naar VOOR TERNAT gaat dan is hij voor CD&V of Vlaams Belang of Open VLD (in die volgorde).

Een groot verschil in de verhoudingen tussen de  2 grootste partijen. Michel Vanderhasselt en Luc Wachtelaer zitten volgens onze bevraging in pole position. Dit zijn een aantal mogelijke coalities : CD&V-VOOR TERNAT (15/25), CD&V- OPEN VLD-N-VA (15/25) CD&V en N-VA (13/25), CD&V-OPEN VLD-SPAGROEN (13/25), VOOR TERNAT-OPEN VLD-NVA (14/25), MONSTERCOALITIE TEGEN CD&V  (17/25).

De peiling is een barometer die schets hoe de kaarten liggen in Ternat. Er dient rekening te worden gehouden met een zekere foutenmarge.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland