Grote heropening Grote Markt duurt 4 dagen

De laatste werken worden er momenteel nog afgerond, maar van donderdag 4 tot en met zondag 7 oktober vindt de grote heropening van de Grote Markt in Vilvoorde plaats. Vier dagen lang kunnen de Vilvoordenaars er genieten van een licht- en geluidspektakel.

In juli 2016 begon de heraanleg van de Grote Markt met een archeologisch onderzoek. Inmiddels werd de ondergrondse parking al geopend en binnen twee weken gaat ook het marktplein zelf opnieuw open. Dat zal echter gepaard gaan met een vierdaags feest. Op donderdag start het feest met een lichtshow op verschillende gebouwen, een timelapse van de metamorfose van de Grote Markt en een foodtruckfestival. Vrijdagavond staan vuuranimatie en een vuurparade gepland. Een dag later zakt Studio Brussel met haar 80-90-2000-party naar Vilvoorde af en op zondag focust de mapping, reuzegrote projecties op gebouwen, zich op De Met.

Tijdens het heropeningsweekend zal de Grote Markt evenwel nog niet volledig klaar zijn, want de bomen worden pas later dit jaar geplant. Volgens het Vilvoordse stadsbestuur was de vernieuwing van de Grote Markt broodnodig. “De stad telde onaantrekkelijke winkelstraten, scheve straatstenen en een overvloed aan wagens”, zegt burgemeester Hans Bonte (sp.a). “Maar met het einde van de werken aan de Grote Markt geven we het centrum terug aan de Vilvoordenaar.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise