Geen vergunning voor Aldi op Vilvoordsesteenweg

 

Het college heeft een omgevingsvergunning geweigerd voor de inplanting van een Aldi-vestiging langs de Vilvoordsesteenweg. “We hebben geen probleem met een bijkomende supermarkt in Grimbergen maar niet op deze plaats”, licht schepen Eddie Boelens (Groen) toe. “Vooral de verkeersafwikkeling en de fietsveiligheid komen in het gedrang en er zal hinder (fijnstof) en bijkomend (nacht)lawaai zijn voor de omwonenden door het vrachtvervoer bij het laden en lossen.”

Aldi Zemst NV wil een filiaal bouwen op de site van de huidige garage MDA Motors vlakbij het kruispunt De Spaanse Lindebaan met de Driekastanjelaarsstraat. “En dat zal voor toenemende verkeershinder zorgen. Een herinrichting met voorsorteerstrook om de parking op en af te rijden is hier niet mogelijk. Nu al schuiven auto’s er tijdens weekdagen in de avondspits aan tot voorbij de voorziene ingang. Bovendien is de afstand tot het kruispunt zeer beperkt waardoor het verkeer aan de verkeerslichten geblokkeerd zou kunnen raken.”

Ook de gevolgen voor de fietsveiligheid zijn groot. “Op drukke uren zou het fietspad 140 keer per u gekruist worden door af- en aanrijdende wagens.”

Volgens Boelens is de Waardbeeksite langs de Wolvertemsesteenweg eerder geschikt om dergelijke winkels te bundelen. Aldi kan wel nog in beroep gaan.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise