Ecoduct-actie met koekjes van platgereden dieren

 

Jeugdbeweging JNM (jeugdbond voor natuur en milieu, afdeling Noordwest-Brabant) en Natuurpunt Meise voerde zaterdag een ludieke actie op de markt om mensen warm te maken voor het idee van een ecoduct in Meise. Ze deelden er koekjes uit in de vorm van… platgereden dieren. “In Meise staat een heleboel te gebeuren: een nieuw industrieterrein in Westrode, een verkeerswisselaar, een sneltramlijn langs de A12, een fietssnelweg,…”, legt JNM-voorzitter Eline Sonneveld uit. “Allemaal goed en wel, maar hierdoor gaan er toch wel een heleboel hectaren natuur en landbouw verloren onder het beton. Bovendien is het voor dieren zeer lastig om van het groen aan de ene kant van de A12 tot in het natuurgebied aan de andere kant te geraken. Daarom hebben wij een voorstel voor de gemeente: een ecoduct bouwen. Zo kunnen alle dieren, groot en klein, de oversteek wagen zonder geplet te eindigen.”

Koekjes in de vorm van platgereden dieren die de oversteek van de A12 niet hebben overleefd moeten de Meisenaren sensibiliseren. “Het gaat om een idee dat onze kinderen zelf hebben bedacht op het afdelingskamp in juli. Bij de koekjes kaarten we het probleem aan van verdwijnende natuur en mogelijke oplossingen zoals een ecoduct. We laten de geïnteresseerde mensen ook de petitie van natuurpunt tekenen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise