Angelo Van Wilderen trekt Open VLD+

Angelo Van Wilderen wordt lijsttrekker voor Open VLD+ in Ternat. De ex-CD&V’er wil de politiek in Ternat grondig vernieuwen.

In 2012 kwam Angelo Van Wilderen nog op voor CD&V en Volks. Hij werd gemeenteraadslid en raakte bekend als een dossiervreter met een pragmatische aanpak. Maar na enkele jaren kreeg Van Wilderen het gevoel dat zijn visie niet strookte met die van zijn partijgenoten. Daarom scheurde hij zich af van de partij om als onafhankelijke te zetelen. Intussen werd zijn zoon Dante Van Wilderen voorzitter van Jong VLD Ternat. En nu werd de 48-jarige Van Wilderen door het Open VLD-bestuur gekozen als lijsttrekker.

De partij trekt naar de kiezer als Open VLD+ en nodigt ook liberale onafhankelijken uit. “Wij zijn blij met Angelo als lijsttrekker. Tijdens onze bestuursvergadering had hij een meerderheid aan stemmen”, zegt Jean Dooms. “Ook Rutger Belsack, Marc Faes en Hilde Van Overstraeten hadden hun kandidatuur als lijsttrekker ingediend, maar zij haalden het niet. Voorlopig is het afwachten welke plaats zij nu op de lijst willen”, zegt Dooms.

De komende periode zal Open VLD+ de totale lijst opstellen. “Dat willen we met een open en transparante geest doen”, zegt Steve Convents. “Iedereen is welkom, zolang de kandidaten een liberaal gedachtegoed hebben. We trekken vol vertrouwen naar de verkiezingen, maar we weten ook dat in Ternat geen enkele partij een absolute meerderheid zal halen. Ons doel is om in 2019 wel in die meerderheid te zitten.”

Over de burgemeesterssjerp wil Angelo Van Wilderen het zelf nog niet hebben. “Laat ons bescheiden blijven en zien wat de verkiezingsuitslag is”, zegt hij. “We zijn wel al zeker dat Open VLD+ zeker geen LVB 2.0 wil zijn. Wij gaan voor een modern, open en transparant beleid voor Ternat, waarbij alle geledingen van de bevolking thuis horen. Van andersvaliden tot jongeren, arbeiders, ouderen en zakenmannen. Open VLD+ moet er voor iedereen zijn”, zegt Van Wilderen. “Ik ben trots dat ik deze lijst mag trekken en ik bedank Jean Dooms, Steve Convents en Frans Holsters voor hun steun. Nu willen we in alle sereniteit een sterke lijst vormen om Ternat te dienen”, aldus Van Wilderen.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland