Voetbaloverzicht : Wambeek verschalkt leider Leeuwkens

In derde klasse A boekte KSC Grimbergen zijn tweede zege op rij. Blauw wit won met 2-1 van Avanti Stekene dankzij twee doelpunten van Onwuekelu. HO Wolvertem Merchtem versloeg Wingene met 1-0. Conor Laerenbergh scoorde al snel de 1-0 en gaf die voorsprong niet meer uit handen. Net voor de pauze redde thuisdoelman De Brouwer, voor de tweede week op rij, een elfmeter. Ninove geraakte in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Wervik en zakt naar de 14de plaats.

VK Liedekerke zette Aarschot met 3-0 opzij en blijft leider in eerste provinciale. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Vander Voorde opende 20 minuten voor tijd op aangeven van Desaegher de score. Verhavert verdubbelde op counter de marge. Kundi legde met een omhaal de eindscore vast. Volgende zaterdag staat de topaffiche tussen Betekom en VK Liedekerke op het programma.

Oplawaai BOKA United

Rode lantaarn BOKA United verloor met 6-3 van degradatieconcurrent VK Linden en het behoud wordt een zware opgave. KFC Strombeek liep op het veld van Butsel tot 1-3 uit maar gaf de bonus alsnog prijs. FC Borght-Humbeek stijgt na de 2-1 winst tegen Bierbeek naar een knappe vierde plaats.

Wambeek diende leider Leeuwkens Teralfene zijn eerste nederlaag toe sinds eind oktober. De thuisploeg, met Gunther Tiebaut op de bank, kwam al na negen minuten 1-0 voor via Jeoffrey Pinon. In de stand verstevigt Wambeek zijn vierde plaats. Ternat won met het kleinste verschil van Asse-Zellik A. Een vroeg doelpunt van aanvoerder Van Der Putten volstond voor de volle buit.

FC Beigem naar voorlaatste plaats

In derde provinciale C zit FC Beigem in slechte papieren na het 2-1 verlies tegen Kobbegem. Nuytemans bracht de thuisploeg 1-0 voor maar D’Hondt hing voor de rust de bordjes gelijk. Bouchih besliste na de pauze de wedstrijd in het voordeel van Kobbegem. De wedstrijd tussen Asse-Terheide A en Malderen kende twee gezichten. Asse-Ter-Heide A kwam 2-1 voor maar de bezoekers keerden het tij en gingen met een 2-3 voorsprong het laatste kwartier in. Net voor tijd maakte Kempenaers de gelijkmaker.

Toekomst Relegem begon tegen Mollem het best en Arnou maakte de 1-0. Net voor de rust maakte Roelands gelijk. Na de pauze verzoop de thuisploeg en Mollem prikte nog drie keer tegen. Zware nederlaag voor Toekomst Relegem dat het degradatiespook opnieuw ziet opduiken.

In derde D zorgde Eizeringen A met de 1-0 zege tegen koploper Schepdaal voor de stunt van de dag. Zuun A profiteerde niet want het verloor in eigen huis met 1-4 van Borchtlombeek.

Topartikels bij Goeiedag.be