Hans en Christophe gaan dj’en op Tomorrowland

Het is hoogstwaarschijnlijk de ‘natte droom’ van iedereen die zich DJ durft noemen: muziek draaien op het mega-festival Tomorrowland. The Knightriders, zoals ze zich noemen, staan op 22 juli van 23 tot 01 uur geprogrammeerd als afsluiter op Radio Modern Stage. “Dat moeten de mooiste twee uren worden in ons bestaan als DJ,” zeggen Hans Gauchez en Christophe Van Campenhout in koor.

Wie Hans Gauchez zegt, denkt ‘Gembada’. 22 jaar lang wijdde hij zijn beste krachten aan de dansgroep die hij zelf stichtte. Hij koos de nummers, maakte de choreografie, koos de outfits en nog veel meer. Na 22 jaar had hij voldoende ervaren mensen rond zich verzameld die zijn levenswerk konden voortzetten. Ondertussen trad hij ook geregeld op als DJ. Hij maakte er zelfs een bijberoep van.

Cristophe Van Campenhout is de man achter het evenementenbureau Act-wise met kantoren in de Gasthuisstraat in Merchtem en in Gent. Bij verschillende evenementen en party’s vroeg hij Hans als DJ. Zo kreeg Christophe zelf de microbe te pakken. Zo ontstonden de Knightriders (naar de gelijknamige TV serie) die niet alleen muziek draaien (van de seventies tot vandaag) maar ook voor show en interactie met het publiek zorgen. H

un optredens brachten hen al vier maal naar Malta, waar ze draaiden in het bekende Cafe del Mar, Oslo, Rotterdam en Amsterdam waar ze resident DJ’s zijn op de Ocean Diva. Daar werden ze gevraagd om een tape van een uur te maken met het oog op een mogelijk optreden op Tomorrowland. Een paar weken geleden viel de verhoopte brief dan in de bus.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk