Nieuw retailpark Ternat onthult naam: The Leaf

Het nieuwe 10 hectare grote retailpark op de vroegere Ikea-site in Ternat krijgt als naam “The Leaf”. De naam werd deze namiddag onthuld door Filip de Bois, Portfolio Director Redevco Belgium, en burgemeester Luc Wachtelaer (LVB). De opening is gepland voor de herfst van 2018.

Zowel de naam als het logo verwijzen naar het groene en duurzame karakter van het herontwikkelingsproject. Met “The Leaf” wil Redevco het meest ecologisch vriendelijke winkelcentrum van Vlaanderen maken.

De pan-Europese winkelvastgoedspecialist Redevco investeert 30 miljoen euro in het project. De bouwwerken gingen eind maart van start en duren ongeveer anderhalf jaar.

The Leaf Ternat RetailparkHet project staat volledig in het teken van duurzaamheid en ambieert een BREEAM ‘Excellent’-score. Zo worden de duurzame materialen geselecteerd volgens het Cradle-to-Cradle® principe. Verder komen er 8.000 m2 groendaken, zonnepanelen op een derde van de daken en grote oppervlaktes met streekeigen groenbeplanting langs de fiets- en wandelpaden. Aan de ingang van de site wordt een park aangelegd.

“Wij willen van The Leaf Shopping Ternat een nieuwe en gezellige plek maken waar het fijn shoppen is voor de hele familie en waar je gerust een hele dag kan vertoeven”, zegt Filip de Bois. The Leaf zal ook worden uitgerust met oplaadpunten voor smartphones, elektrische fietsen en elektrische auto’s, zitbanken, een animatiepark, een terras, plus een promenade voor wandelaars en fietsers.

Welke winkelketens er in The Leaf komen blijft voorlopig nog een goed bewaard geheim. Op Brico Plan-it na, uiteraard, dat in 2008 opende in een deel van de vroegere Ikea-winkel. Met een nieuwe winkel van 13.000 m2 zal Brico Plan-it bijna de helft van de 28.000 m2 bruto verkoopoppervlakte inpalmen.

De nieuwe winkel van Brico Plan-it opent trouwens als eerste in de lente van 2018 met een parking voor 350 voertuigen. Daarna gaat de oude winkel tegen de vlakte voor de aanleg van de overige 550 parkeerplaatsen. De doe-het-zelfwinkel blijft ook tijdens de bouwwerken gewoon open.

De overige twaalf winkels variëren tussen de 800 en 1.200 m2, waarvan mode een belangrijk deel zal inpalmen. Voorts komt er een supermarkt, een elektrowinkel, een winkel voor woninginrichting en een winkel voor persoonsverzorging. Er komt ook een restaurant met terras.

Volgens Redevco zijn de huurcontracten voor alle beschikbare winkelruimtes zo goed als rond. Namen worden pas binnen enkele maanden bekendgemaakt.

De ontwikkeling van The Leaf is vanaf nu te volgen via www.theleaf.be. Op de website is het toekomstige retailpark ook te ontdekken in virtual reality.