Werkzaamheden gestart in sportpark Denderleeuw

Op het sport- en recreatiepark Armand De Pelsmaeker in Denderleeuw zijn de geplande werkzaamheden van start gegaan. De komende maanden zijn daar drie grote werven: de aanleg van een nieuw gemeentelijk kunstgrasterrein, de heraanleg van het natuurgrasterrein van Standaard Denderleeuw en de bouw van een vaste constructie op het terrein van Tennisclub Denderleeuw.

“Momenteel wordt het gemeentelijke kunstgrasveld, gelegen naast sporthal Ottoy, aangelegd. De werken zullen net voor het bouwverlof afgerond zijn. Het veld zal door alle Denderleeuwse verenigingen gebruikt kunnen worden en zal het hele jaar door van ’s morgens tot ’s avonds bespeelbaar zijn”, legt schepen Yves De Smet (sp.a-Open) uit.

Daarnaast ondergaat ook het complex van Standaard Denderleeuw een metamorfose. “Deze werken gebeuren in twee fasen. In een eerste fase wordt het natuurgrasterrein heraangelegd, waarbij er ook nieuwe keermuren, leunhekkens, een omheining rond de volledige site en terreinverlichting worden geplaatst. Deze eerste fase wordt afgerond voor de start van het nieuwe seizoen. De volgende fase start in april 2018: het tweede terrein wordt heraangelegd en er komen ook nieuwe kleedkamers. We hopen als gemeentebestuur hiermee tegemoet te komen aan de huidige noden van de club.”

Naast de twee voetbalvelden zijn er ook werken aan de gang op het terrein van Tennisclub Denderleeuw, die deels gefinancierd zijn door het gemeentebestuur.

De gekende tennisballon’ is versleten en werd weggehaald. Er werd besloten om niet te investeren in een nieuwe ballon, die enorm veel energie verbruikt, maar wel in een duurzame vaste constructie. De werken worden in oktober dit jaar afgerond.

Tijdens de werken is een deel van de Finse niet toegankelijk voor lopers. Vanaf 1 juli zal deze opnieuw volledig beschikbaar zijn.

Topartikels editie Ninove-Dender