Voetbaloverzicht : Top 3 wenkt voor KFC Meise

In eerste provinciale werd de laatste speeldag afgewerkt. KFC Strombeek boekte een 1-0 overwinning tegen Houtem dankzij een doelpunt van Archambeu en sluit de competitie af op een knappe vierde plaats. VK Liedekerke gaf het seizoen extra glans met een 2-0 zege tegen FC Borght. Pieter De Kegel opende op het uur de score en Simon Verhavert legde even later de 2-0 eindstand vast. VK Liedekerke eindigt op een negende plek, FC Borght is na enkele minder weken teruggezakt naar positie zeven.

In tweede provinciale B blijft de strijd om de derde plaats razend spannend. KFC Meise A boekte een nipte maar verdiende zege tegen Kester-Gooik A. Gyssels bracht de thuisploeg na tien minuten op voorsprong en Dean Ounis verdubbelde net na de rust de voorsprong. Kester-Gooik A kwam via de aansluitingstreffer van Luyckx terug in de wedstrijd maar zag enkele minuten later Segers uitgesloten worden na dubbel geel. Ondanks het numerieke verschil bleef de stand ongewijzigd en krijgt KFC Meise A de top drie in het vizier.

Derby onbeslist

De derby tussen Wambeek en Ternat eindigde onbeslist. Clegy Wambacq kopte Wambeek al vroeg in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Het venijn zat echter in de staart. In de slotminuut werd Pepsavath foutief gehaakt en Sleewaegen zette de elfmeter feilloos om.

Kampioen Asse-Zellik A had genoeg aan een doelpunt van Schamp om Ramsdonk met 1-0 te verslaan. Mazenzele Opwijk A ondervond geen moeite met Kraainem en won eenvoudig met 4-0 dankzij onder meer twee treffers van Dupont. FC Beigem leek tegen Vilvoorde op weg naar een vlotte uitzege maar verspeelde in blessuretijd een 0-2 voorsprong.

Kobbegem kwam op het veld van Zemst vier keer tot scoren maar incasseerde weliswaar negen doelpunten met de vooroorlogse 9-4 eindstand tot gevolg.

Lennik haalt uit 

In de derby in derde provinciale D tussen Schepdaal en Zuun werd niet gescoord. Kampioen Lennik won overtuigend met 6-1 van Tollembeek. Eizeringen A pakte een punt op het veld van Borchtlombeek en Itna Intterbeek ging met 1-3 onderuit tegen Wemmel A.

Topartikels bij Goeiedag.be