Luc Wachtelaer nieuwe burgemeester van Ternat

Luc Wachtelaer (LVB) heeft deze namiddag in het Provinciehuis in Leuven de eed afgelegd als burgemeester van Ternat. Dat gebeurde in handen van provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

Wachtelaer neemt, zoals na de verkiezingen van 2012 was afgesproken, de laatste twee jaar van deze legislatuur het mandaat van burgemeester over van Ronald Parys.

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA) had Wachtelaer gisteren benoemd. Luc Wachtelaer is geboren op 1 september 1970 in Brussel en is een gekend huisarts in Sint-Katherina-Lombeek. Sinds 1995 zetelt hij in de gemeenteraad van Ternat en sinds 2001 is hij er schepen.

Ook schepenwissel

rutger belsackDinsdagavond vond tijdens de gemeenteraad van Ternat al een andere wissel plaats. LVB-raadslid Rutger Belsack (30) legde de eed af als nieuwe schepen, in opvolging van Wachtelaer.

Belsack wordt bevoegd voor Cultuur, Vrije Tijd, Sport, Jeugd, Patrimonium en Welzijn. Hij werd in 2006 een eerste keer verkozen op de LVB-lijst. Belsack, de zoon van de Ternatse huisarts Guy Belsack, studeerde rechten en werkt als advocaat in het kantoor van Ronald Parys in Itterbeek.

Afscheidnemend burgemeester Ronald Parys (LVB) verlaat dus ook het schepencollege. Hij zal de laatste twee jaar van deze legislatuur als gewoon raadslid zetelen.