Nieuwe gemeentelijke kalender in Ternat

De gemeente en het OCMW Ternat brengen de tweede editie uit van gezamenlijke kalender. Hij wordt vanaf deze week gratis in alle Ternatse brievenbussen verdeeld.

De handige kalender, met ringetjes en ophangoog, wil de inwoners informeren over de sociale dienstverlening van het OCMW en de vele projecten in onze gemeente, die focussen op integratie, ontmoeten en gezellig samen zijn.

OCMW-voorzitter Faes en Burgemeester Parys stellen kalender 2016 voorDe coverfoto toont een diverse groep Ternattenaren in de nieuwe bib. Iedere maand combineert foto’s van herkenbare Ternatse gebouwen, diensten of sociale projecten.

De kalender zelf focust op Vlaamse themaweken – zoals ‘week van de vrijwilliger’, ‘Wereld Alzheimerdag’, ‘Dag van de jeugdbeweging’ – naast Ternatse projecten zoals MAKIS, fietslessen voor volwassenen of de maandelijkse voorleesactie voor kleuters in de bib. Ook de ophaaldata voor huisvuil staan vermeld, plus een beknopte toelichting bij de dienstverlening in de vorm van ‘wist je datjes’ of ‘tips’.

Achterin staan de gemeentelijke gebouwen en infrastructuur van het OCMW met foto en contactgegevens, plus interessante adressen zoals de scholen, de kringloopwinkel en opvang voor gezinnen met kinderen.