Afvalverbranding rubber zet Wambeek in rep en roer

Een bewoner uit Wambeek die illegaal rubber verbrandde zorgde maandagavond voor nogal wat ophef.

Omstreeks 16.50 uur werd de milieuambtenaar van Ternat opgebeld door een buurtbewoner van de Assesteenweg met de melding dat er een enorme zwarte rook boven Wambeek hing, komende van achter het bos De  Kouterbroecken.

Een frambozenkweker in de Spiegelstraat bleek enkele rubberbanden en een groot aantal platte rubberstroken in brand te hebben gestoken, vlakbij het bos.

‘Enkele buurtbewoners waren ondertussen al buitengekomen en spraken mij onmiddellijk aan dat dit wel echt schandalig was’, zegt milieuambtenaar Jurgen Thiebaut.

‘Deze man is gekend bij de milieudienst en kreeg in het verleden al enkele processen-verbaal wegens afvalverbranding en uitbating van een stort.’

Een andere buurtbewoner had intussen de brandweer gebeld bij het zien van deze rookontwikkeling. ’s Ochtends was er 500 meter verder de stalbrand bij boer Jan De Schrijver en de brandweer dacht dat het om een heropflakkering ging. Resultaat was dat verschillende brandweerploegen onderweg waren van Asse, Lennik en zelfs Halle.

Uiteindelijk heeft de brandweer het vuur gedoofd. De milieuambtenaar zal proces-verbaal opmaken en de gepeperde factuur van de brandweer zal aan de dader worden overgemaakt.