Merchtem wil hulpvaardige verpleegsters huldigen

Bij het gezinsdrama dat zich zondag in de Oudstrijdersstraat voltrok, toonde een verpleegster van het Wit-Gele Kruis dat ze het uit goede hout gesneden is en bood het slachtoffer onmiddellijk hulp terwijl de dolgedraaide echtgenoot nog in de buurt was.

Zondag gaf een Afrikaanse man zijn echtgenote Fanny K.K. vier messteken na een hoogoplopende ruzie. Het slachtoffer liep bloedend naar buiten waar ze neerviel op de straat. Een voorbijrijdende verpleegster van het Wit-Gele Kruis stapte uit, legde de vrouw op het voetpad, riep een collega op die in de buurt was en diende de vrouw de eerste zorgen toe.

Een ambulance kwam ter plaatse en bracht de vrouw naar het hospitaal. Haar toestand is zorgwekkend maar stabiel. Later kwam de politie ter plaatse om de sterk tegenspartelende man te arresteren.

Het gemeentebestuur wil de hulpvaardige verpleegster, die de eerste, levensreddende zorgen toediende op gevaar voor eigen lijf en leden, nu huldigen. Op zaterdag 18 juli om 11.30 uur worden Selina De Clercq en Patricia Putteman ontvangen in het August De Boeckhuis.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk