Nog even wachten op fietspad van station naar centrum Ternat

Aan de parking van het station in Ternat werden gisteren de werken beëindigd. Met zijn 188 plaatsen voor lang parkeren, moet deze grote en mooie parking een oplossing bieden voor de vele pendelaars die momenteel her en der stonden geparkeerd.

‘De parking is voorlopig alleen bereikbaar vanuit de Statiestraat via het centrum van Ternat. We verwachten dat er geen wagens meer parkeren in de woonwijken’, zegt schepen Jozef Borremans (LVB).

‘Na het krokusverlof wordt eerst gestart met de aanleg van riolering van aan het station tot aan de Assesteenweg. De parking voor kortparkeren blijft open in functie van de lokale handel.‘

De aannemer voorziet tevens een toegang om vanaf de Assesteenweg de parking Oost te bereiken, maar die is wel eenrichting.

Na de straat wordt de parking west onder handen genomen. Het einde der werken is voorzien tegen eind mei.

Fietspad

De nieuwe parking omvat ook een fraai nieuw stukje fietspad, al stopt het voorlopig waar de parking eindigt.

 ‘Het stukje fietspad dat gelijk met de parking werd aangelegd maakt deel uit van een door de gemeente geplande fietsroute die het centrum van Ternat en Sint-Katherina-Lombeek op een veilige manier zal verbinden met Liedekerke en Sint-Martens-Bodegem’, zegt schepen van Mobiliteit Guido Van Cauwelaert (SP.A Groen +).

‘Een deel van deze route is sinds kort opgenomen in het bovengemeentelijk functioneel fietsroutenetwerk (BFF) van de provincie en we proberen ook de rest daarin te krijgen.’

‘Want fietspaden die binnen dit netwerk worden aangelegd kunnen rekenen op 80 procent subsidie van provincie en gewest. Voor het gedeelte tussen Bosstraat en Lostraat wil de spoorweg de overige 20 procent betalen in ruil voor de afschaffing van de kleine overweg naar de Meersstraat.’

‘De spoorweg zal ook de overweg van de Bosstraat verbreden en veilig maken voor fietsers en voetgangers.’

‘Eerstdaags rondt de mobiliteitsdienst het overleg met de provincie af en kunnen we de nodige subsidiedossiers indienen’, besluit Van Cauwelaert.

BFF+