Ternat gastgemeente Oekra√Įense atleten Special Olympics

Ternat is in september gastgemeente voor de Oekra√Įense delegatie op de Special Olympics Europese Zomerspelen 2014, die van 9 tot 20 september plaatsvinden in Antwerpen.

De Special Olympics zijn het grootste sportevenement voor personen met een verstandelijke beperking. Tweeduizend atleten, een duizendtal trainers en meer dan 2.500 ouders uit 58 landen verblijven hiervoor in ons land.

In het kader van het Host Town Program (HTP) deed de organisatie een beroep op de gemeente Ternat om de Oekra√Įense delegatie, bestaande uit 29 personen, op te vangen.

Vier dagen voor de openingsceremonie stelt Ternat haar infrastructuur ter beschikking van de Oekra√Įense atleten, opdat ze kunnen wennen aan de nieuwe omgeving, zich ontspannen, de Belgische cultuur ontdekken en uiteraard trainen om zich optimaal voor te bereiden op de competities.

‚ÄėVoor ons is het belangrijk om deel te nemen aan dit project en bij te dragen aan een betere sociale integratie van mensen met een verstandelijke beperking‚Äô, vertelt Kathleen Platteau (LVB), schepen van Vrije Tijd.

De gastgemeenten organiseren culturele activiteiten en festiviteiten om de Belgische cultuur voor te stellen aan hun delegatie.

‚ÄėIn Ternat worden de atleten ondergebracht bij zes gastegzinnen. We zijn nog op zoek naar vier gastgezinnen die 2 of 3 atleten en hun begeleider kunnen opvangen‚Äô, aldus Platteau.

De organisatie zoekt ook zelf nog een duizendtal vrijwilligers om zich voor meerdere dagen te engageren tijdens het evenement in Antwerpen. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden op www.so2014.com/volunteers of bellen naar het gratis nummer 0800-50.328.

www.facebook.com/SpecialOlympics.be