Vrijwilligers gezocht voor de Museumtuin in Gaasbeek

Bij de Museumtuin van Gaasbeek gaat men op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heb je affiniteit met gidsen, een passie voor tuinieren of ben je het gewoon om gasten te ontvangen, dan vind je zeker een plekje in het vrijwilligersteam.

De Museumtuin aan het kasteel van Gaasbeek opent ieder jaar de deuren tussen mei en oktober. Vorig jaar brachten 25.000 bezoekers een bezoekje aan deze prachtige tuin. En dat zou niet mogelijk zijn zonder een uitgebreid team van enkele tientallen gemotiveerde vrijwilligers. Dit jaar wordt de vrijwilligersploeg uitgebreid. En of je nu affiniteit hebt met gidsen, je passie voor tuinieren wilt inzetten, of gasten met warmte wilt verwelkomen in de tuin, er is een plek voor jou in de Museumtuin. “Als Museumtuinvrijwilliger kies je zelf wanneer je wil ingepland worden, vanaf slechts enkele halve dagen per jaar. Het Agentschap voor Natuur en Bos biedt een degelijke opleiding en een vrijwilligersvergoeding. Er worden ook regelmatig boeiende activiteiten georganiseerd voor de vrijwilligers, zoals een lezing, een etentje of een uitstap”, staat te lezen in de vacature. In de Museumtuin komt de erfenis van toptuinders tussen 1860-1940 tot leven. Met 2,5 hectare aan tuinen vol bloemen, groenten, fruitbomen, heesters en planten, omringd door karakteristieke muren en haagbeuk, is de tuin een voorbeeld van de kasteeltuinen uit die tijd. De collectie leivormen in de Museumtuin behoort tot de grootste van Europa. Vanuit de siertuin heb je een prachtig zicht op het Kasteel van Gaasbeek en het Pajottenland.

Op zaterdag 23 maart wordt er om 10 uur een infodag georganiseerd voor geïnteresseerden. Die infodag wordt georganiseerd in het Kasteel Groenenberg. Inschrijven kan door een beknopte introductie over jezelf in te sturen naar museumtuinvrijwilligers@gmail.com.

Topartikels bij Goeiedag.be