Soetendaelle duikt in Merchtemse muziekgeschiedenis

Na de succesvolle tentoonstelling “Merchtem in oude prentbriefkaarten” – waar ook een boek aan gekoppeld werd – duikt Heemkring Soetendaelle nu de Merchtemse muziekgeschiedenis in.

“Muziek in Merchtem.” De voorbije decennia passeerden tal van groepjes, zangers en andere muzikale talenten, op diverse podia in de gemeente, de revue. Dat alles wil een werkgroep van Soetendaelle opnieuw tot leven wekken, of liever in kaart brengen. Dat is geen sinecure want veel van die muziekgroepjes waren geen lang leven beschoren, kenden een wisselende bezetting en ook de naam was nogal eens voor verandering vatbaar.

Die rockers of smartlappenkoningen traden op in zaaltjes of op festivalletjes in de regio. Van sociale media was nog geen sprake en affiches tierden welig! Ook dat zoekt Soetendaelle. Wie heeft daar nog iets van liggen of weet daar nog wat over te vertellen? Er werden ook plaatjes opgenomen en ook dat is leuk om weten. Een hoesje of een zwart schijfje vinyl, alles is welkom.

Er traden ook heel wat ronkende namen – die al wereldsterren waren of het later zouden worden – op in de Merchtemse uitgaanstempels als Concordia, De Cap en andere Galliërs. Beelden daarvan, gehandtekende foto’s, toegangstickets of een straf verhaal, alles is welkom. Een straf verhaal, we horen het graag.

Met Merchtemkermis wordt daar ook een tentoonstelling rond gebouwd. Ook een brochure hierover zit er aan te komen. Rock ‘n’ roll is here to stay, zeker in Merchtem, een feestgemeente avant la lettre!

Iets gevonden? Contacteer: jeanpaul.vanderelst@gmail.com of eddiecooremans@gmail.com Uiteraard worden alle uitgeleende zaken aan de eigenaars terugbezorgd. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk