Grimbergen stelt woning, kerk en sporthal open voor vluchtelingen

Het gemeentebestuur van Grimbergen stelt drie locaties ter beschikking voor de opvang van vluchtelingen. Burgers die een plek vrij hebben in huis kunnen zich eveneens aanmelden via de gemeentelijke website.

In Grimbergen hangen de vlaggen aan het gemeentehuis sinds dinsdag halfstok. Het gemeentebestuur wil op die manier de inval veroordelen en de OekraĆÆners steunen. ā€œOnze gedachten gaan uit naar alle mensen in OekraĆÆne en naar iedereen die er familie of vrienden heeftā€, zegt burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD).

Steden en gemeenten werken samen met de federale overheid om ondersteuning te bieden aan mensen die uit OekraĆÆne aankomen in ons land. EĆ©n van de noden is tijdelijke huisvesting. Het Nationaal Crisiscentrum wil inventariseren waar er mogelijke opvangplaatsen zijn. Dit kunnen zowel locaties zijn die door gemeenten worden opengesteld als door particulieren.

ā€œVanuit het gemeentebestuur worden er twee locaties beschikbaar gesteld als crisishuisvestigingsplaats: de doorgangswoning in de Leopold Luypaertstraat en de sporthal Borchtā€, vervolgt Selleslagh.

Ook het kerkbestuur van Grimbergen stelt een plaats ter beschikking voor de opvang van deze mensen. “We slaan de handen in mekaar om zoveel mogelijk mensen op te kunnen vangen. We stellen de Allerheiligste Verlosser kerk in de Borcht ter beschikking en hopen zo een veilige plek aan de OekraĆÆense vluchtelingen te biedenā€, aldus pater Johan Goossens.

Wie ook een kamer, een woning of andere plek vrij heeft om iemand tijdelijk onderdak te bieden, kan dat doorgeven via www.grimbergen.be/plekvrij of bel naar het Sociaal Huis (02 267 15 05). De gemeente verzamelt alle gegevens en geeft dit door aan de taskforce ā€˜Bescherming en Opvang van OekraĆÆnersā€™ die vervolgens verdere acties en contacten coƶrdineert.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!