Eén bewoner gewond bij korte brand in rijwoning

In de Peter Benoitstraat in Vilvoorde is woensdagmiddag brand uitgebroken in een rijwoning. Een van de bewoners moest met lichte brandwonden en rookintoxicatie overgebracht worden naar het ziekenhuis.

Het vuur ontstond rond 13 uur op het tweede verdieping. De brandweer was snel ter plaatse en kon een verdere uitbreiding voorkomen. De twee bewoners, een ouder koppel, hadden op tijd het pand kunnen verlaten. De man moest wel met lichte brandwonden en rookintoxicatie naar het ziekenhuis overgebracht worden. Zijn vrouw had ook wat rook ingeademd maar werd ter plaatse verzorgd en moest niet afgevoerd worden.

De brandschade in het pand valt mee maar er is wel heel wat rookschade. Ook de nutsvoorzieningen werden afgesloten. De woning is voorlopig onbewoonbaar. De aangrenzende woningen liepen geen schade op. De oorzaak van de brand is onduidelijk maar zeker accidenteel. De Peter Benoitstraat bleef afgesloten tijdens de duur van de bluswerkzaamheden.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise