Energietoelage voor kwetsbare gezinnen: bestuur maakt 33.000 euro vrij

Lokaal bestuur Meise wil inwoners ondersteunen die moeite hebben met het betalen van hun energiefactuur. Concreet komen inwoners met een bescheiden inkomen in aanmerking voor een eenmalige toelage. Daarvoor wordt 33.000 euro ter beschikking gesteld.

De energieprijzen swingen de pan uit. Veel kwetsbare gezinnen en inwoners komen zonder bijkomende ondersteuning in de problemen met het betalen van hun energiefactuur. Ook mensen die voordien geen beroep deden op de diensten van het OCMW, hebben het nu lastig. Daarom biedt het bestuur inwoners met een bescheiden inkomen een energietoelage . “We willen kwetsbare gezinnen extra ondersteuning bieden om te vermijden dat ze in de problemen komen door hun energiefactuur”, zegt schepen Ann Van den Broeck (N-VA).

De gemeente heeft voor deze ondersteuning een budget van ongeveer 33.000 euro beschikbaar. De energietoelagen zijn geplafonneerd en bedragen maximaal 600 euro voor een gezin met kinderen ten laste, 450 euro voor een koppel zonder kinderen en 300 euro voor een alleenstaande. De netto-inkomensgrenzen zijn 2500 euro voor een gezin met kinderen, 2150 euro voor een koppel of 1650 euro voor een alleenstaande. Wie daaraan voldoet, komt in aanmerking voor de energietoelage.

Wie zo’n energietoelage wil aanvragen moet zijn/haar aanvraag indienen voor 20 maart via de sociale dienst: socialedienst@meise.be of 02 892 21 70. Meer informatie vind je ook op www.meise.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise